Wist je dat...

via het donatieformulier blijkt dat we met elkaar al
8.060 km's gaan fietsen die anders met de auto gedaan werden?
Dat er tenminste 63 zonnepanelen bij komen?
en er 312 minder wasjes draaien?!


De CO2 opbrengst tot nu toe staat gelijk aan de jaarlijkse CO2 opslag van een bos met 1251 bomen 

Agenda

18 en 19 juni

BOSK in en rondom de Grote- of Jacobijnerkerk

15 oktober Kerk in actie dag 

 Met o.a. De groene tafel

  1. Groen diaconaat: waarom en hoe? -Bijna iedereen maakt zich zorgen over de toekomst van de aarde. Bovendien raakt de nood van de schepping andere gebieden van diaconaat heel direct. Hoe pak je groen diaconaat aan?
  2. Duurzaamheid: Inspiratie vanuit groene kerken - Steeds meer gemeenten willen aan de slag met duurzaamheid, maar hoe doe je dat? Laat je inspireren door wat GroeneKerken doet en voor je kan betekenen.
  3. Scheppingswandeling - Liefde voor de schepping leidt tot het verlangen om daar goed voor te zorgen. We wandelen in verwondering, verstilling, verbinding  en reflectie. Ontdek hoe geloof en het ervaren van de schepping in elkaars verlengde liggen. 


Van 9.30 tot 16.30 uur, in Heerenveen
Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ

BOSK: 'als bomen kunnen wandelen, kunnen mensen veranderen'.

Honderd dagen lang kleurde steeds een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er liepen meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld? In het wandelende bos gebeurt van alles, het is altijd in beweging.